Politiafgørelse er stor sejr for vildhesteprojekt

Efter måneders chikane mod vildhesteprojektet i Mols Bjerge, er politiets konklusion, at der intet er at komme efter, hvad angår vildhestenes dyrevelfærd. Det er en overvældende sejr for projektet. Måske vi kunne komme videre på afslappet og pragmatisk vis, skriver Rune Engelbreth Larsen.

Efter måneders chikane mod Naturhistorisk Museums vildhesteprojekt i Mols Bjerge og mod museumsmedarbejdere fra tamheste-aktivister, hvis kampagner kulminerede i stribevis af politianmeldelser for adskillige forhold af påståede overtrædelser af dyreværnsloven, er politiets efterforskning nu afsluttet.

På baggrund af omfattende (anmeldte og uanmeldte) kontrolbesøg med veterinær bistand fra Fødevarestyrelsens embedsdyrlæger fra februar til maj, er politiets konklusion, at der intet som helst er at komme efter, hvad angår vildhestenes generelle dyrevelfærd.

Det er en overvældende sejr for vildhesteprojektet, der har været under beskydning fra både fake news, proportionsforvrængninger og deciderede konspirationsteorier på sociale medier såvel som trusler og forslag om at klippe hegn i stykker og tvangsfodre dyr.

Login