Organisationer raser over forringet klageadgang

GRØN VÆKST: Både kommuner, landbrug og grønne organisationer raser over, at regeringen vil forringe muligheden for at klage over vandplanerne. Miljøministeren understreger, at alle kan komme med indsigelser i høringsperioden.

I et Grøn Vækst-lovforslag, som netop har været i høring, foreslår regeringen at tilpasse klageadgangen for at sikre en hurtigere behandling af vand- og Natura 2000-planerne. I praksis betyder tilpasningen, at borgere ikke får mulighed for at klage over målene og den indsats, som staten fastlægger for at kunne nå målene.

Danmarks Naturfredningsforening kalder forslaget helt uantageligt og påpeger, at det alene er regeringens egen skyld, at vandplanerne nu er næsten to år forsinkede.
"Med en begrænset klageadgang skal offentligheden så fratages muligheden for at vurdere de endelige planer på deres indhold, og om de lever op til direktivernes krav. Det finder DN helt ude af trit med dansk demokratisk tradition," skriver organisationen i sit hrøringssvar.

Også Danmarks Sportsfiskerforbund tager afstand fra forslaget.
"Det er et alvorligt brud med de mangeårige klagerettigheder, der via dansk lovgivning på miljøområdet er tillagt bl.a. de grønne organisationer," skriver organisationen.

Login