Organisationer: Naturplaners tal er forældede

NATURPLANER: Flere grønne organisationer finder det kritisabelt, at naturplanerne indeholder mere end ti år gamle tal. Målsætningerne bliver forkerte, hvis tallene er forældede, lyder kritikken.

Organisationerne er særligt kritiske over for, at datagrundlaget i mange af planerne er utilstrækkeligt og forældet - og i flere tilfælde derfor decideret fejlagtigt.

Dansk Ornitologisk Forening (DOF) påpeger i sit høringssvar, at nogle af planerne indeholder fugledata, som er mere end 10 år forældede og i nogle tilfælde er direkte forkerte. Foreningen forstår ikke, hvorfor man ikke har benyttet den nyeste viden, som foreningen ligger inde med i sin database.

"Det er særdeles skuffende og helt uforståeligt, at myndighederne ikke bruger de opdaterede tal. Specielt når vi har en aftale med ministeriet om, at de offentlige myndigheder kan bruge alle vores tal, er det underligt, at mange af tallene i planerne er over ti år gamle - man skulle tro, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden laver," siger Christian Hjorth, formand i DOF.

Login