Naturklagenævn laver kovending i dige-projekt

KORT NYT: Naturklagenævnet har lavet en kovending og vil nu have det allerede påbegyndte digebyggeri på Vestamager miljøvurderet. Byggeriet har været i gang i ti måneder, og først nu mener Naturklagenævnet, en miljøvurdering er nødvendig.

I marts 2009 afviste Naturklagenævnet en klage over dispensation fra fredningsbestemmelser. I juni 2009 fik projektet en landzonetilladelse fra Tårnby Kommune, der ikke fandt det nødvendigt at lave en VVM-redegørelse, og i august 2009 afgør Naturklagenævnet, at en klage over landzonetilladelsen ikke skal have opsættende virkning.

180 graders vending
Alligevel vurderer Naturklagenævnet den 12. oktober 2010, at digeprojektet skal miljøvurderes. Det betyder, at afgørelsen fra august 2009 og landzonetilladelsen fra juni 2009 bliver ophævet.
"Der var en række omstændigheder, der gjorde, at det tog lidt lang tid, før det blev klart for os, at det var nødvendigt," siger Naturklagenævnets viceformand, Lise Marie Buhl, til Politiken.

Hun siger yderligere, at man ikke kan se bort fra reglerne blot af den grund, at projektet er påbegyndt.
"Det er helt åbenbart, at det er i strid med reglerne ikke at lave en VVM-redegørelse på sådan et projekt. Der er ingen undtagelser, uanset om projektet er i gang," siger Lise Marie Buhl.

Login