Miljøminister skal i samråd om kolonihaver

KOLONIHAVER: Miljøministeren skal torsdag i samråd om kolonihavernes fremtid. S frygter, at lejen for en kolonihave for fremtiden vil stige markant. Dermed er hele grundtanken med kolonihaverne truet, mener S.

"Hvis ikke vi gør noget i Folketinget, så vil prisen på kolonihaver nogle steder stige til det tidobbelte, men ingen ved rigtig, hvor den ender henne. Jeg tror ikke, regeringen har forstået alvoren i det her, så det håber jeg, vi kan få en mere direkte dialog om under samrådet," siger Mette Gjerskov.

Kolonihaver til markedspris
Socialdemokraterne har fremsat et beslutningsforslag, som var til førstebehandling i foråret. Baggrunden for forslaget er, at Statsforvaltningen i København har truffet en afgørelse, som gør, at kommunerne skal kunne udleje kolonihaver til markedspris. Det kan betyde, at lejeprisen for en kolonihave kan stige markant i forhold til den nuværende lejepris, der ligger på mellem 2.000 og 5.000 kroner om året. Det er på grundlag af den bekymring om voldsomme lejestigninger, der vil tvinge lavindkomstfamilier væk fra kolonihaverne, at Mette Gjerskov indkalder ministeren i samråd.

"Der er en berettiget forventning om, at når først Statsforvaltningen i København har sagt det her, så vil det sprede sig til hele landet, og den administrative afgørelse kan kun omgøres, hvis vi laver en beslutning om det i Folketinget," siger Mette Gjerskov.

Login