Maria Reumert Gjerding: Lynetteholmen forværrer grønne trusler mod kloden og må derfor sættes i bero

Opførslen af Lynetteholmen er ikke en fremtidssikring af København, men derimod en fortsættelse af alle de beslutninger, der har været med til at skabe klima- og biodiversitetskrisen. Derfor må politikerne vise mod og sætte anlægget i bero, skriver Maria Reumert Gjerding.

Jeg har dyb respekt for politiske beslutninger, der rækker ud over en folketingsperiode og generationer af danskere. Særligt nu, hvor vi står midt i en ødelæggende klimakrise og en lige så destruktiv biodiversitetskrise, er der inderligt brug for modige politikere, der tør tage ansvar for fremtiden.

Lynetteholm er alt andet end det. Anlægget af den kunstige ø i havet ud for København bygger derimod på diskutable beregninger for det omgivende miljø. Det er ikke acceptabelt og særligt da ikke i så skrøbelig en natur som Østersøen.

Østersøen er verdens største brakvands sø og et af klodens ældste indlandshave. Det 12.000 år gamle hav har gennem årtusinder dannet fødegrundlag for millioner af borgere i Polen, Litauen, Finland, Sverige og Danmark. I dag er Østersøen i en sørgelig forfatning. Tidligere tiders store bestande af eksempelvis torsk er borte, og iltsvind, bundtrawl og årtiers overfiskning bærer skylden.

Login