Loft for olietanks-forurening bliver hævet

JORDFORURENING: Miljøministeren har aftalt med oliebranchen, at loftet for oprydning efter olieforurening hæves fra 2 til 4 millioner. KL ville hellere have loftet helt væk.

I dag betaler Oliebranchens Miljøpulje for oprydningen, hvis den koster under 2 millioner kroner, men overstiger regningen loftet på 2 millioner, så hænger kommunerne på den resterende del af beløbet. Men det er urimeligt, mener både kommuner og de fleste partier i Folketinget.

Nu kommer miljøminister Karen Ellemann (V) kritikken i møde. Hun har lavet en ny aftale med oliebranchen om, at loftet hæves fra 2 til 4 millioner kroner. Beløbet skal årligt pristalsreguleres.

KL opfordrede i foråret til, at loftet blev helt fjernet. Men det fik oliebranchen til at true med helt at opsige aftalen. På den baggrund er miljøministeren tilfreds med den nye aftale. Hun peger på, at en ophævelse af loftet ville betyde større udgifter for den enkelte olietank-ejer, da oliebranchen ikke vil opretholde den nuværende frivilligt aftalte forsikring.

Login