KTC: Redskaberne mangler i Grøn Vækst

Regeringens udspil til "Grøn Vækst" har fået hårde ord med på vejen fra opposition og interesseorganisationer. For uambitiøst og ufinansieret, lyder noget af kritikken. KTC hilser Grøn Vækst velkommen, men efterlyser også redskaber til at løse opgaven.

Regeringens helhedsplan for natur, miljø og landbrug Grøn Vækst er udkommet. Med Grøn Vækst er det regeringens mål at skabe op til 75.000 hektar ny natur frem til 2015. De mest værdifulde naturområder skal sikres og hvert af de 246 Natura 2000-områder får sin egen beskyttelsesplan. Grøn Vækst betyder ifølge regeringens præsentation, at Danmark lever op til forpligtelserne i EU's Nitrat- og Vandrammedirektiv i 2015.

KTC: Fokus på 2015 og samarbejde
"Det er godt, at udspillet om Grøn Vækst nu foreligger, så vi kan komme i gang. Vi har ventet længe, og det har vanskeliggjort kommunernes almindelige planlægnings- og forvaltningsindsats, at vi har måtte leve i uvished," siger KTC-formand Mikael Jentsch i en pressemeddelelse.

"Vi er dog optaget af, at vi som kommuner er forpligtet af EU-direktivets fokus på 2015. Her er vi på forhånd bagefter, og skal denne forsinkelse imødegås, kræver det et tæt samarbejde mellem kommunerne og de statslige myndigheder. Vi vil ikke igen fanges i en procedurekrig, som vi har oplevet i landsbrugssagerne. Mål og indsatser skal passe sammen. Og hvis målene skal nås, skal de nødvendige redskaber være til stede. Det vil vi som kommuner nu sikre os, at vi har og i givet fald får," siger KTC-formanden.

Login