Kritik af konservativ miljøpolitik

MILJØBESKYTTELSE: Dansk Naturfredningsforening og SF langer ud efter De Konservatives nye debatoplæg på miljøområdet, som de mener er tomme ord. K afviser kritikken.

De Konservative svigter miljøet og lever langt fra op til deres officielle politik på området, mener Danmarks Naturfredningsforening og SF. Udmeldingerne kommer i kølvandet på, at partiet har udsendt et nyt politisk debatoplæg, hvori de hævdede at vægte hensynet til miljøet højest.

I oplægget hedder det, at Konservative vil "føre en stærk miljøpolitik med fokus på at værne om de fælles naturværdier. Landbrug, industriproduktion eller økonomiske interesser i øvrigt må ikke prioriteres højere end hensynet til vores natur."

Men det er tom snak, mener Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Dansk Naturfredningsforening. Hun efterlyser, at de flotte ord omsættes til konkrete handlinger.
"Det er blevet ved med at gå tilbage for naturen, og de kan ikke påvise positive resultater som følge af deres politik. De skal ikke måles på, hvad der står på et stykke papir, men på de handlinger og evalueringer, som de kan sikre bliver gennemført," siger hun.

Login