Kommunernes klimadrømme svære at realisere

NYHED: Miljøministeren vil ikke hjælpe kommunerne med investeringer i miljøvenlig teknologi. Det kan gøre det svært at få kommunerne med på klimavognen, vurderer KL.

Mange af landets kommuner prøver for tiden at relancere sig selv på miljøområdet. Senest har Frederikshavn Kommune meldt sig på banen med et mål om, at kommunens energiforbrug skal være baseret udelukkende på vedvarende energi i 2015.

Borgmester Erik Sørensen (S) har som den første borgmester i landet indgået en klimakontrakt med Danmarks Naturfredningsforening (DN) , der skal holde kommunen fast på sine forpligtelser. Både regeringen, kommunerne og DN ser et kæmpe potentiale i den kommunale klimaindsats.

Men det kan blive svært at få mange kommuner med på vognen. For selvom miljøvenlige teknologier i mange tilfælde betaler sig selv hjem på lang sigt, så skal der en investering til på kort sigt, og de penge har kommunerne svært ved at finde i budgettet. Derfor kræver det en tilførsel af statslige midler, mener formanden for KL's Teknik- og Miljøudvalg, Bjørn Dahl (V):

Login