Julesamtale: Kirsten Brosbøl

JULEKALENDER: Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) gik ind i politik for at bekæmpe den globale ulighed, hun oplevede hos de kasteløse i Indien. Når hun kobler af, bruger hun tiden med sine børn.

Hvorfor gik du ind i politik?
Jeg var meget internationalt engageret, da jeg var yngre. Efter gymnasiet var jeg ligesom de fleste andre ude at rejse, og jeg var i Indien med Mellemfolkeligt Samvirke. Her boede jeg en måned ude på landet i Tamil Nadu hos de kasteløse, hvor jeg var med til at plante træer. Det er et sted, hvor man får den globale ulighed lige i hovedet, og hvor man får de vilkår, de fattigste kasteløse lever under i Indien, tæt ind på livet.

Det skærpede min politiske bevidsthed enormt, og det gjorde, at jeg besluttede at bruge mine kræfter på at skabe mere lighed globalt. Jeg ville bekæmpe de uretfærdigheder, jeg oplevede hos de kasteløse. Det vakte min sociale indignation, og det blev så til, at jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Min bedstefar. Han var lokalpolitiker for Venstre i Nørre Djurs Kommune og har siddet i byrådet deroppe hele min barndom. Han har lært mig rigtig meget om politik, og jeg har lært nogle gode fif og tricks – blandt andet værdien af et godt kompromis. At lave en aftale og stå på mål for upopulære beslutninger, det har jeg husket på, når jeg har været med til at træffe svære, men rigtige beslutninger.

Login