Julesamtale: Anni Matthiesen

JULEKALENDER: I dagens kalenderinterview taler vi med fri-og efterskoleordfører Anni Matthiesen (V), der ikke har læst sig til at blive politiker og holder af at berolige Henning Hyllested (EL), når de debatterer.

Hvorfor gik du ind i politik?
Jeg er ikke typen, der er vokset op i VU-kredse. Jeg har haft job i både det private og offentlige, inden jeg, forholdsvist sent, gik ind i politik. I fritiden har jeg været gymnastikleder og volleyballtræner, ligesom jeg har været med til at bygge det lokale fritids- og kulturhus i vores lille by. Jeg har ikke læst mig til at blive politiker. I 2000 blev jeg medlem af Venstre, fordi jeg gerne ville være med til at give erhvervslivet nogle friere rammer og i sidste ende sikre fællesskabet.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Bertel Haarder (V) har inspireret mig på grund af de værdier, han har med sig fra højskoletiden. Jeg mener, at det er værd at kæmpe for de ting, som vores højskoler og efterskoler tilbyder, og i den forbindelse har jeg set op til Bertel Haarder og hans holdninger på området. 

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?
Jeg holder rigtig meget af at være i debat med Henning Hyllested (EL). Han er valgt i Sydjylland, ligesom jeg, og han pakker ikke noget ind. Det har jeg respekt for. Nogle gange bander og svovler han og banker i bordet, så jeg er nødt til at sige ”Rolig nu, Henning”. Det holder jeg meget af. 

Login