Handling for bedre havpolitik efterlyses

NYHED: De EU-lande, der har indført Natura2000-områderne, halter uhjælpeligt bagefter med beskyttelsen af dem, mener Greenpeace.

Tirsdag morgen 12. august 2008 startede den tyske afdeling af Greenpeace en aktion i den tyske del af Vadehavet, for at gøre opmærksom på den manglende beskyttelse i området omkring den tyske ø Sild.

To Greenpeace-skibe fyldt med aktivister drog ud for at placere 150 store granitblokke, der hver vejer omkring to til tre ton, på havbunden.

"Granitblokkene skal danne en barriere mod det ødelæggende trawlfiskeri, som vores tyske Greenpeace-kolleger har meddelt finder sted i området ved Sild Rev. Det må fiskerne ikke, da det er et Natura2000-område, som er repræsentativt for egnen ved Vadehavet," siger havbiolog i Greenpeace Hanne Lyng Winter.

SF kalder minister i samråd
Aktionen fra Greenpeace møder politisk opbakning fra SF's miljøordfører Ida Auken, der har kaldt miljøministeren i samråd. Der vil hun bede miljøminister Troels Lund Poulsen (V) forholde sig til, hvad regeringen vil foretage sig for at undgå forringelse af de områder, der er kandidater til at blive Natura2000-områder, og hvad ministeren har tænkt sig at gøre for at beskytte de allerede udpegede Natura2000-områder.

Login