Grønne organisationer: Skandaløs Tøndermarsk-aftale

FUGLELIV: Både DOF og DN er stærkt kritiske over for den nye aftale om driften af Tøndermarsken. Miljøministeren kalder aftalen "fantastisk".

"Det er skandaløst dårligt. Man laver en lappeløsning, der varer i nogle år, hvor man får fred, men det er jo ikke en langsigtet løsning for fuglene i marsken," siger DOF's formand, Christian Hjorth.

Den nye aftale mellem Miljøministeriet og Tønder Kommune betyder, at landmændene kan få et tilskud på 1.400 kr. pr. hektar, hvis de frivilligt undlader at dræne deres marker. Aftalen er gældende, indtil de kommende naturplaner for området træder i kraft. Men frivillige aftaler har spillet fallit, mener DOF.

"Der er brug for en varig løsning. Enten må man ændre fredningsloven for marsken eller lave en helt ny lov, så man fastslår, hvordan området skal forvaltes, og en gang for alle betaler landmændene en kompensation. Det nytter ikke, at ordningerne pludselig stopper. Det tager jo mange år at rette op på de skader, der er sket i år," siger Christian Hjorth.

Login