GPS skal få bugt med mårhunden

INVASIVE ARTER: En mårhund blev onsdag forsynet med en GPS-sender. Miljøministeriet håber, at den vil afsløre, hvor dens artfæller opholder sig.

Alternative metoder tages i brug for at komme mårhunden til livs. Miljøministeriet har igangsat en plan om at indfange og forsyne op til 30 mårhunde med GPS-sendere. Senderne skal give et overblik over dyrenes færden, og hvor de holder til.

"Mårhunden hører til de invasive arter, der truer en lang række af vores oprindelige, hjemmehørende padder, rovdyr og fugle. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan sætte et nyt, smart våben ind i kampen mod den. Jeg er fast besluttet på at beskytte biodiversiteten i form af en rig og mangfoldig natur i Danmark, og her er kampen mod de invasive arter en vigtig del," siger miljøminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse. 

Hjælp fra jægere
Udover GPS-tiltaget har Miljøstyrelsen brug jægerens hjælp til at få bugt med mårhundene.
"Vi får aldrig fjernet mårhunden uden en massiv opbakning fra jægere, lodsejere og andre naturinteresserede i Danmark. Miljøministeriet kan kortlægge og organisere indsatsen, men i sidste ende er vi helt afhængige af, at danske jægere og andre, som færdes i naturen, kontakter os, hvis alarmklokken ringer, så vi kan få bugt med mårhunden," siger Karen Ellemann.

Miljøministeren opfordrer alle, der ser mårhunde i haver, i det fri, eller eventuelt fanger mårhunde i fælder, til at give Naturstyrelsen besked, så man kan få dyrene mærket.

Login