Folketinget vedtager lov om vandløb

VAND: Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag en lov, der forhindrer kommuner i at overdrage vandløb til private. KL har advaret kraftigt imod loven, men DF, som har skubbet på, glæder sig.

Miljøministerens hensigt med loven er at undgå, at kommuner nedklassificerer offentlige vandløb til private af besparelseshensyn og på den måde overdrager udgiften til vedligeholdelsen til private lodsejere.

Det er ikke mindst Dansk Folkeparti, der har presset på for at få gennemført loven. Partiets miljøordfører, Jørn Dohrmann, sidder også i byrådet i Kolding Kommune. Her skrev kommunen ud til en række borgere om, at man havde planer om at nedklassificere nogle vandløb. Flere borgere henvendte sig til Dohrmann, som besluttede at gå til miljøministeren med sagen.

"Jeg har gjort miljøministeren opmærksom på, at vi skulle have dette stoppet. Der er ikke rimeligt, at lodsejere pludselig bliver pålagt en udgift til vedligeholdelse, fordi kommunerne skal spare, og derfor har vi presset på for at få loven igennem," siger han og glæder sig over, at loven nu er vedtaget.

"Dette lovforslag er med til at løse problemet," siger han.

Login