FN-gennembrud for biodiversiteten

BIODIVERSITET: FN-forhandlingerne om biodiversiteten i Japan er afsluttet, og både biodiversitets-ekspert og grønne organisationer er godt tilfredse med resultatet. Alligevel er der en frygt for, at de gode intentioner ikke vil blive fulgt op af handling.

Professor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet, Carsten Rahbek, der tidligere har været stærkt kritisk over for regeringens manglende indsats i forhold til biodiversitet, er glædeligt overrasket over udfaldet af COP10.

"Det er meget positivt, at der - modsat klimakonferencen i København - blev opnået enighed. Også indholdet af aftalen er yderst positivt. Det er bestemt en proaktiv aftale med ambitioner. For biodiversiteten er det hele vejen igennem et yderst positivt tiltag," siger Carsten Rahbek.

Ros til Karen Ellemann
Han fremhæver det positive i, at der blev opnået enighed om en række mål, der er mere målbare end tidligere, og at dele af aftalen er juridisk bindende. Og så roser han den danske miljøminister, Karen Ellemann (V), for en ihærdig indsats i Japan.

Login