Esben Lunde i hastesamråd om havbrug

SAMRÅD: Venstrefløjen har kaldt Miljøministeren i samråd om den kommende ændring af miljøbeskyttelsesloven. Det sker, efter at Danmark har modtaget en skrivelse fra EU om implementering af havstrategidirektivet.

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) er blevet indkaldt til hastesamråd om den forestående ændring af miljøbeskyttelsesloven. Det sker, efter at Danmark i forrige uge modtog en åbningsskrivelse fra EU om manglende implementering af havstrategidirektivet. Ifølge venstrefløjen problematiserer EU-pegefingeren havbrug yderligere.

”Det burde være et vink med en vognstang. Hvis ikke vi har fået implementeret lovgivningen, så skal vi ikke give havbrugene yderligere tilladelser til at forurene mere. Vi burde klappe hesten og sikre, at vi har styr på vores forpligtelser om at skabe et ordenligt havmiljø,” siger Alternativets miljøordfører Christian Poll.

Del af omfattende kritik
Men problemerne med havstrategidirektivet er blot en af flere grunde til, at venstrefløjen har indkaldt til samråd. Også regeringens brug af en omdiskuteret rapport om muslingeopdræt, der er udarbejdet af Aarhus Universitet og står som argument for lovlempelsen, er ifølge venstrefløjen forfejlet.

Login