Ellemann vil ændre affaldsgebyr

AFFALD: Miljøminister Karen Ellemann (V) vil nu justere de stærkt kritiserede regler om affaldsgebyrer på genbrugspladser. Dansk Byggeri er tilfreds med meldingen.

Siden 1. januar har virksomheder skulle betale gebyr til den kommunale genbrugsplads - uanset om virksomhederne benyttede den eller ej. Loven har mødt voldsom kritik fra flere steder i erhvervslivet, ligesom kommunerne har brugt mange ressourcer på at behandle ansøgninger om dispensation.

Nu erkender Karen Ellemann at reglerne ikke virker efter hensigten.
"Der har været en del debat om den nye ordning omkring genbrugspladserne, og siden nytår har vi kunnet gøre os nogle erfaringer med, hvordan den nye ordning fungerer. Vi kan i hvert fald konkludere, at nogle af forudsætningerne for systemet ikke har holdt vand. Blandt andet har mange flere virksomheder end ventet ikke ønsket at bruge genbrugspladserne og har i stedet søgt om fritagelse fra at betale til ordningen," siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Hun fortsætter:
"Derfor mener jeg, at vi nu må sætte os ned og se på, om vi kan justere ordningen, så den kommer til at fungere bedre og mere rimeligt. For mig at se er ordningen ikke optimal."

Login