Ellemann forsvarer PCB-handlingsplan

SAMRÅD: Regeringen har lanceret en handlingsplan for håndtering af en af verdens farligste miljøgifte, PCB, i bygninger. Men tiltagene er utilstrækkelige, mener SF.

På trods af de seneste måneders afsløring af, at affald, der indeholder det farlige stof PCB, ulovligt er blevet genanvendt i byggematerialer, fastholder miljøminister Karen Ellemann (V), at lovgivningen og regeringens indsats på området er tilstrækkelig.

"Jeg kan konstatere, at lovgivningen ikke altid er blevet efterlevet i praksis, men jeg må understrege, at det ikke er og aldrig har været tilladt at anvende forurenet byggeaffald uden en særlig tilladelse, hvor det er vurderet, om det er miljø- og sundhedsmæssigt forsvarligt," sagde Karen Ellemann på et samråd i Folketingets Miljøudvalg onsdag.

PCB er en svært nedbrydelig miljøgift og anses for at være en af de farligste miljøgifte i verden. PCB har blandt andet været anvendt i byggematerialer som fugemasse og maling i perioden 1950-1977, men al anvendelse blev forbudt i 1986, da giften kan medføre hormonforstyrrelser og er potentielt kræftfremkaldende.

Login