Ellemann benægter vildledning om biodiversitet

SAMRÅD: Karen Ellemann (V) benægter, at hun har tilbageholdt oplysninger for Folketinget, som både DN og oppositionen ellers hævder. Ministeren lover handlingsplan til foråret, men S og SF er stærkt utilfredse.

Miljøminister Karen Ellemann (V) benægtede på et samråd i Folketingets Miljøudvalg torsdag, at hun skulle have vildledt eller tilbageholdt oplysninger for Folketinget i forbindelse med FN's topmøde om biodiversitet i Japan i efteråret.

Den hårde beskyldning kommer fra Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen mener, at Ellemann har misinformeret Folketingets Miljøudvalg ved at udelade vigtige elementer i et notat om resultaterne af biodiversitetskonferencen - herunder flere af de vedtagne delmål, der har væsentlig betydning for Danmarks naturpolitik (se artikel her).

Ellemann afviser anklager
Allerede i november kaldte Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, forgæves miljøministeren i samråd for at få en redegørelse af resultaterne af den internationale biodiversitetsaftale og for at få svar på, hvilken tidsplan regeringen arbejder efter i forhold til udarbejdelse af handlingsplaner og strategier. DN's kritik om vildledning fik på ny Gjerskov til at indkalde til samråd. Men her benægtede ministeren alle anklager om vildledning og misinformering:

Login