Eksperter efterlyser national miljøstrategi

NYHED: 98 kommuner med hver deres miljøpolitik. Det bliver konsekvensen af, at DK mangler en national strategi, mener miljøeksperter.

De nye 98 kommuner vil komme til at sejle i hver sin retning, når det gælder natur- og miljøpolitik, fordi Danmark ikke har nationale målsætninger på området. Så kontant er udmeldingen fra Michael Leth Jess, der er afdelingsleder for natur- og miljøforvaltningen i Danmarks Naturfredningsforening.

Og kritikken er ikke enestående. Både lektor i miljøvurdering på Aalborg Universitet, Lone Kørnøv, og Bo Elling, dr.scient.soc. og lektor på RUC, bakker Michael Leth Jess op:

Svært at overskue mål
"Målsætninger for natur og miljø er spredt ud over mange lovområder i mange forskellige dokumenter, hvilket gør det meget svært at overskue de nationale mål - samtidig er de heller ikke altid lige forpligtende. Derfor tror jeg, at vi vil komme til at se en meget stor forskel kommunerne imellem i deres praksis", siger Lone Kørnøv og peger blandt andet på vidt forskellige beskyttelsesgrader af natur- og miljøforhold som konsekvens.

Login