DI frygter WTO-sag om GMO

GMO: EU-Kommissionen er netop kommet med sit forslag, som giver de enkelte medlemslande en række muligheder for at forbyde GMO. Økologisk Landsforening støtter forslaget, mens DI og L&F frygter WTO-sag.

Men både Landbrug & Fødevarer og DI Fødevarer udtrykker i deres høringssvar bekymring for, at de foreslåede muligheder kan medføre problemer i forhold til WTO:

"Såvel Ministerrådets som Parlamentets juridiske tjenester har udtrykt stærk tvivl om, om forslaget er WTO medholdeligt. L&F er derfor særdeles bekymret for, at det kan føre til en WTO sag, hvis medlemsstater forbyder dyrkning af GM afgrøder med baggrund i dette forslag. Dette er særdeles uheldigt for Danmark, som er storeksportør af fødevarer," skriver Landbrug & Fødevarer i deres høringssvar.

Juridisk usikkerhed
I regeringens notat om Kommissionens forslag gøres der opmærksom på, at selvom Kommissionen og Rådets juridiske tjenester vurderer, at hovedparten af de af Kommissionen fremlagte grunde vil kunne forsvares i forhold til påstande om overtrædelse af GATT-reglerne, kan muligheden for en negativ WTO-afgørelse i en konkret sag ikke udelukkes.

Login