Denne uge på Miljø (41)

DENNE UGE: Den nye miljøminister Ida Auken (SF) deltager i to møder i udlandet med EU's miljøministre. Derudover bliver der afholdt Copenhagen Green Week samt en international miljøkonference på dansk grund.

Uge 41 byder på flere begivenheder på miljøområdet, både i Danmark og i udlandet. Ugen bliver indledt med, at miljøminister Ida Auken (SF) mandag for første gang skal mødes med sine ministerkolleger fra de øvrige EU-lande. Ugen bliver afrundet med fredagens Kulturnat. 

Miljøministerens program
Mandag skal miljøminister Ida Auken (SF) til Rådsmøde i EU. Mødet foregår i Luxembourg og har deltagelse af de øvrige medlemsstaters miljøministre. På mødets dagsorden er blandt andet Rio+20 samt forberedelse til kommende møder blandt parterne i COP17, UNFCCC, Kyoto-protokollen og Basel-konventionen.

Tirsdag går turen til Warszawa, hvor hun skal til ministermøde. Emnet for mødet er RIO+20-topmødet om bæredygtig udvikling, der finder sted den 4-6. juni 2012 i Rio de Janeiro. Da EU den 1. november i år skal fremlægge unionens fælles holdning til spørgsmålet om bæredygtig udvikling, vil dette formentlig være et af de punkter, som miljøministrene skal diskutere.

Login