Dansk teknologi opnår internationalt anerkendt miljøbevis

KORT NYT: For første gang nogensinde gives et bevis på miljøeffektivitet og driftsstabilitet. Beviset går til den danske virksomhed BioCover, der har udviklet teknologien SyreN.

En halvering af ammoniakudslippet, når landmænd kører gylle ud. Det er resultatet af teknologien SyreN, som den danske virksomhed BioCover har udviklet, og det betyder mindre forurening af miljøet. Derudover vil det skabe muligheder for dansk eksport af miljøteknologi. 

Virksomheden er den første nogensinde, der får et internationalt anerkendt bevis på dens teknologis miljøeffektivitet, og det er en adgangsbillet til eksport og vækst. Beviset er en såkaldt VERA-erklæring og blev overrakt til BioCover i går af miljøminister Ida Auken (SF) på Folketingets trappe.

"Det er spændende, når en teknologi er god for både miljøet, landmændenes og virksomhedernes økonomi. Jeg er glad for, at den første erklæring skal overrækkes til en dansk virksomhed, for det viser, at Danmark er foran, når det gælder udviklingen af dansk miljøteknologi. Det er grøn vækst, og det er vigtigt for grøn omstilling," siger Ida Auken i en pressemeddelelse fra Miljøministeriet. 

Login