Danmark blandt de bedste til at genbruge

SKRALD: I 2009 lå Danmark i toppen af EU-lande, der er bedst til genbruge affald. Men vi er også det land, der genererer mest.

Når det handler om at genbruge affald, ligger Danmark i top 5 over de 27 EU-medlemslande, der genbruger mest. Det viser nye tal fra Eurostat. Til gengæld er Danmark også det land, der generer mest kommunalt affald pr. indbygger.

I 2009 genbrugte Danmark hele 34 procent af vores affald. Danmark er kun overgået af Tyskland, der genbruger 48 procent, og Belgien og Sverige, der begge genbruger 36 procent. Dermed ligger Danmark på en fin fjerdeplads, delt med Slovenien, på oversigten over, hvilke EU-lande der genbruger mest af deres såkaldte kommunale affald.

Til gengæld viser tallene fra Eurostat også, at Danmark er det EU-land, der genererer mest affald. I 2009 genererede Danmark over 800 kg kommunalt affald pr. person, hvilket er langt over EU's gennemsnit på 513 kg. pr. indbygger. Duksen var Tjekkiet, der kun genererede 316 kg pr. indbygger.

Kommunalt affald er primært skrald fra almindelige husholdninger, men også affald fra mindre virksomheder og offentlige institutioner. I beregninger omkring kommunalt affald medregnes ikke affald fra industri og landbrug.

Login