Slagtere klager til EU over spildevandsafgift

TRAPPEMODEL: Danske Slagtermestre klager til EU-Kommissionen over de nye spildevandsafgifter, som er en del af regeringens ”Vækstplan DK”. Ulovlig statstøtte, lyder begrundelsen.

55 procents spildevandsrabat til landets største slagteri, Danish Crown, og kun 3-10 procent til de små- og mellemstore slagterier. Det er ikke rimeligt, mener Danske Slagtermestre, som har klaget til EU-Kommisionen over den nye trappemodel for spildevandsafgifter.

"De nye regler vil give store rabatter til nogle få, meget store virksomheder - til ugunst for de små og mellemstore virksomheder, som de konkurrerer med. Det er klart ulovlig statsstøtte," skriver Danske Slagtermestre i en pressemeddelelse.

Trappemodellen skævvrider konkurrencen
Brancheorganisationen, som repræsenterer cirka 400 små og mellemstore virksomheder, peger på, at miljøministeren over for Folketinget har oplyst, at rabatten til store svineslagterier bliver på næsten 55 procent per slagtesvin, mens de små og mellemstore slagterier kun vil få rabatter på henholdsvis cirka 3 og 10 procent.

Login