Biologer forsvarer kommuners natur-indsats

FEM ÅR EFTER: Kommunerne har fået kritik for deres naturforvaltning, men kommunernes naturforvaltning er langt bedre end amternes, mener biologer.

Kommunernes naturbeskyttelse har været et hedt emne, siden kommunal-reformen trådte i kraft for fem år siden. Der har været rejst kritik af kommunerens forvaltning af §3-arealerne, og sidste år udnævnte Danmarks Naturfredningsforening ligefrem kommunalreformen til at være en af de seneste ti års dødssynder mod naturen.

Men kritikken er forfejlet, for kommunerne er langt bedre til at beskytte naturen og sikre biodiversiter, end de tidligere amter var. Sådan lyder det opsigtsvækkende budskab fra Morten DD Hansen, tv-tvært og biolog på Naturhistorisk Museum Aarhus.

"Amterne var ikke en succes. Vi så det ene eksempel efter det andet, hvor natur groede ud af beskyttelse, uden at amterne stillede noget op, fordi de var for langt væk fra lodsejernes hverdag. Nu er det helt anderledes. Sagsbehandlerne er kommet meget tættere på naturen. Det er en kæmpesucces," siger han.

Login