Auken vil begrænse luftforurening

FORURENING: Miljøminister Ida Auken (SF) vil implementere et nyt EU-direktiv, som skal nedbringe industriens forurening. Oppositionen frygter, at de nye regler kan medføre tab af konkurrenceevne for virksomhederne.

Miljøminister Ida Auken vil med indførslen af et nyt EU-direktiv øge sine beføjelser til at fastlægge grænseværdierne for de danske virksomheders forurening.

Regeringspartierne er begejstrede for de nye, strammere krav, som vil gavne miljøet over alt i Europa. Hos oppositionen er man derimod bekymret for, at miljøministeren vil udnytte sine nye beføjelser til at gøre livet surt for de danske virksomheder. Det kom frem, da lovforslaget var til 1. behandling i folketingssalen tirsdag 28. februar. 

Nye regler for luft-, vand- og jordforurening
Direktivet skal via fælles europæiske standarder for luft-, vand- og jordforurening sikre et bedre miljø i Danmark. Direktivet åbner også for den mulighed, at ministeren løbende kan regulere, hvor strenge reglerne skal være i Danmark. Direktivet er nemlig en minimumsbestemmelse og ikke et fast regelsæt for medlemslandene.

Login