Auken: Hormonforstyrrende stoffer skal på dagsordenen i EU

KORT NYT: Miljøministeren vil have Danmark i front, når det gælder bekæmpelsen af hormonforstyrrende stoffer i EU. Derfor skal Center for Hormonforstyrrende Stoffer vurdere 22 stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Miljøministeriet.

"Vi begynder med at undersøge de 22 stoffer, som miljøorganisationerne mistænker for at være hormonforstyrrende. Hvis de har ret, så vil Danmark advare de andre EU-lande og kæmpe for at få stofferne udfaset i EU. Vi skal have EU ind i kampen, så 500 millioner borgere trygt kan handle ind," siger miljøminister.

Hvis stofferne opfylder kriterierne i forslaget, vil Danmark påbegynde første skridt hen imod udfasning af det pågældende stof. Det vil betyde, at stoffet bliver sat på REACH-kandidatlisten. Og det skal være op til industrien selv at skaffe viden om stofferne, hvis der er usikkerhed, om hvorvidt de er hormonforstyrrende eller ej. Formålet med projektet er ifølge miljøministeren at få emnet højt op på dagsordenen i EU.

"Danmark er førende på sin viden om hormonforstyrrende stoffer, og vi har en forpligtelse til at hjælpe hele EU med at få øjnene op for betydningen af den kemi, som vi omgiver os med i dagligdagen," siger hun.

Login