Affaldsbevidste virksomheder jagtes

NYHED: EU-Kommissionen uddeler igen EMAS Awards, og tilmeldingsrunden er skudt i gang.

EU-Kommissionen afholder atter en europæisk EMAS Award, og vil i år belønne firmaer, der gør en stor indsats for at begrænse og reducere affaldsfrembringelsen. Det er ikke tidligere lykkedes for danske virksomheder at vinde den europæiske award, om end der tidligere har været hædrende ord til bl.a. Grundfos og Københavns Energi.

Alle organisationer, der er EMAS-registrerede, kan deltage i konkurrencen, som i år vil finde sted 19. november i Lissabon. Således konkurrerer firmaer fra såvel det offentlige som servicesektoren imod hinanden. I dansk sammenhæng er det Miljøstyrelsen, der står som EMAS-registreringsmyndighed, og rollen medfører, at de vil nomirere en kandidat indenfor hver af de fire kategorier, der uddeles pris i. De fire kategorier inddeler de deltagende organisationer efter deres størrelse.

Senere vil en international jury bestående af fem eksperter inden for den private og offentlige sektor, samt tidligere prisvindere, bedømme de indstillinger, som medlemslandende har sendt ind.

Login