Ellemann kritiseres for at udskyde jagttider

JAGT: De grønne organisationer mener, at miljøministeren har bøjet sig for jægernes pres ved at sende jagttiderne til nye forhandlinger. Karen Ellemann afviser kritikken.

"Ellemann havde accept til sit forslag fra 8 ud af 9 medlemmer i Vildtforvaltningsrådet. Jeg synes ikke, at hun skulle have bøjet sig for jægernes brokkerier. Jeg håbede, at hun stod fast på sit eget forslag. Det gjorde hun så alligevel ikke, hvilket vidner om en vaklende minister," siger Christian Hjorth, formand for Dansk Ornitologisk Forening.

Miljøministerens beslutning betyder, at de gamle jagttider indtil videre fortsætter - således at der også kan skydes duer i oktober.
"De forbedringer, vi havde set frem til, bliver forsinkede," siger Christian Hjorth.

Også Poul Hald-Mortensen fra Danmarks Naturfredningsforening ærgrer sig.
"Det ser ud som om, at vi har fået en næsten handlingslammet minister, fordi hun bøjer af for denne kritik fra jægerne. Hun havde som udgangspunkt fået et afbalanceret forlig fra Vildtforvaltningsrådet, som hun ganske prisværdigt på et par punkter var indstillet på at give en mere grøn drejning. Men det ligner ingenting, at hun efter kritik fra jægerformanden, Ole Roed, nu ryster så meget på hånden og på denne farceagtige måde udskyder processen. Det havde været godt for naturen, hvis hun havde fastholdt sin stilling."

Login