Kommuner vil kontrollere bræmmer

GRØN VÆKST: KL er utilfreds med regeringens forslag om, at Plantedirektoratet skal overtage tilsynet med de nye 10-meter bræmmer.

I dag fører kommunerne tilsyn med de nuværende 2-meter bræmmer, men i Grøn Vækst blev det aftalt at udvide bræmmerne til 10 meter. I et udkast til den nye lov forslår regeringen, at tilsynet fremover skal varetages af Plantedirektoratet.

KL mener imidlertid, at det er mere logisk, at kommunerne får ansvaret, fordi kommunerne skal varetage vandløbsloven og naturbeskyttelsesloven, og derfor i forvejen har en række opgaver langs vandløbene. KL fremhæver, at kommunerne har fokus på vandløbene i forbindelse med vandplanerne - for eksempel i forhold til ændret vandløbsvedligeholdelse og etablering af vådområder.

"Kommunens miljømedarbejdere færdes derfor ofte langs vandløbene, og kommunen har meget let adgang til oplysninger om, hvad der foregår på vandløbsbræmmen, hvad enten bræmmen er 2 eller 10 meter bred. Desuden er der god sammenhæng mellem bræmmetilsynet og kommunens landbrugstilsyn," skriver KL i sit høringsvar til loven.

Login