S: Miljøministeriet skal med i Normudvalget

KVÆLSTOF: S stiller spørgsmål til miljøministeren på baggrund af DN's frygt for stigning i kvælstofnormen og foreningens kritik af Miljøministeriets fravær i Normudvalget.

På baggrund af Altinget | Miljøs artikel tirsdag stiller miljøordfører Mette Gjerskov (S) spørgsmål til miljøminister Karen Ellemann (V) om kvælstofnormen, som Danmarks Naturfredningsforening (DN) frygter vil stige det kommende år.

Mette Gjerskov beder ministeren svare på, hvordan DN's beregninger, som viser, at kvælstofnormen stiger, hænger sammen med målet om at reducere kvælstofudledningen.

Desuden bakker Mette Gjerskov op om DN's kritik af Normudvalget, som er nedsat af Fødevareministeriet til at fastsætte de årlige kvælstofnormer. DN kritiserer Normudvalget for ikke at lytte til Miljøministeriet, der ikke er repræsenteret i udvalget. Af samme grund vil Mette Gjerskov nu bede ministeren sikre, at "Miljøministeriet fremover er repræsenteret i Normudvalget, således at miljøaspekterne inddrages i vurderingen af kvælstofnormen".

Login