SF vil gøre Danmarks byer bæredygtige

BYMILJØ: SF lancerer en plan for en bæredygtig bypolitik. Bypolitik skal være et selvstændigt politikområde, og byerne skal være den bæredygtige drivkraft bag fremtidens eksport af bæredygtige løsninger, lyder det i udspillet.

"Det 21. århundrede er byernes århundrede. Vi vil se flere og flere mennesker, der bor i byer, og vi vil se en masse problemer, der knytter sig til det. Derfor skal vi sikre os, at alle danske byer udvikler sig i en bæredygtig retning, og at vi vender problemerne til styrker," siger SF's miljøordfører Ida Auken.

Markedspotentiale
Bæredygtige byer er først og fremmest et spørgsmål om at gribe muligheden for at blive førende på et globalt marked.
"Der er milliarder at tjene," lyder det i oplægget, hvis vi finder løsningerne og opskrifter på byernes problemer. Og danske byer har alle forudsætningerne for at blive en drivkraft for den udvikling, mener SF.

Ida Auken er selv inspireret af danske byplanlæggere, arkitekter og ingeniører, som til daglig arbejder med bæredygtige løsninger i byerne. Hun mener, at skandinavisk bydesign og byplanlægning er en styrke, som i endnu højere grad kan blive en eksportvare for Danmark samtidig med, at det vil gavne befolkningens sundhed og livskvalitet og løse mange af klimaproblemerne.

Login