Vælgerne dumper Karen Ellemann

MÅLING: Bortset fra justitsminister Lene Espersen (K) er miljøminister Karen Ellemann (V) den minister, som vælgerne mener har klaret sig dårligst, viser en ny måling. Karen Ellemann mener, at Østerild-diskussionerne er årsagen.

Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget. Her er 1.451 repræsentativt udvalgte personer blevet bedt om at vurdere samtlige ministres indsats efter regeringsrokaden i februar.

Karen Ellemann blev udnævnt til indenrigs- og socialminister af Lars Løkke Rasmussen (V) i april sidste år, men hurtigt løb hun ind i problemer med madpakke-sagen og en ophedet debat om fattigdom. Ved ministerrokaden i februar blev hun flyttet til det langt mindre Miljøministerium, men her er det ifølge Berlingske Tidendes politiske kommentator Thomas Larsen ikke gået meget bedre.

"Det er en deroute, og et vidnesbyrd om en satsning fra Løkke, der er mislykkedes. Man havde håbet, at Ellemann var et politisk talent og en kvindelig politiker, som ville kunne vinde mange vælgere. Men det var en satsning, fordi hun kun havde siddet i Folketinget i kort tid, inden hun fik denne kæmpe politiske chance. Den har hun simpelthen ikke været i nærheden af at kunne forvalte," siger han og peger på, at den ophedede debat om vindmølletestcenteret i Østerild trækker Ellemann ned i målingen.

Login