DONG vil fyre mere med kul

KUL: Om kort tid vil DONG påbegynde ombygningen af Avedøreværket, så det også kan fyre med kul. Grotesk og bekymrende, lyder det fra oppositionen og miljøorganisationerne.

"Stabil energi uden CO2" står der på DONG's hjemmeside. Men det er et langsigtet mål, for på kort sigt ser det noget anderledes ud. Det københavnske energiselskab DONG Energy skal nemlig snart i gang med at fyre mere med kul. Kraftværket Avedøre 2 ved Vestamager skal ombygges, så værket allerede fra næste forår får mulighed for at køre på kul.

Direktør for planlægning og optimering i DONG Energy, Leif Winum bekræfter, at DONG går med planer om meget snart at iværksætte en ombygning af Avedøre 2. Værket er det nyeste og mest effektive anlæg i DONG, og hidtil har det fyret med naturgas, olie og træpiller. Efter en ombygning vil værket altså også kunne fyre med kul.

"Det er rigtigt, at vi har seriøse planer om at lave en ombygning på Avedøreværket, som indebærer en omlægning af produktionen. Vi har planer om at starte ombygningen her til sommer, så vi kan være på plads til næste forår," siger Leif Winum.

Login