SF utilfreds med kemikaliekontrol

KEMIKALIER: Tilsynet med kemikalier i legetøj, kosmetik og smykker er styrtdykket, viser en ny opgørelse. SF er rasende.

"Antallet af kontroller er gået ned, og det er rigtig problematisk, når man har sagt, at kontrollen skal forbedres som en del af kemikalie-handlingsplanen. Tænk, hvis det havde været fødevarekontrollen, det drejede sig om. Så var folk gået helt i koma," siger Pia Olsen Dyhr.

Svaret viser, at der siden 2007 er sket et fald i antallet af kontroller af legetøj, smykker, tøj og kosmetik. For eksempel blev der i 2007 udført over 350 tilsynsbesøg og produktkontroller af legetøj. I 2008 var dette tal faldet til 39, mens der i 2009 kun blev udført 2 kontroller.

Miljøministeren peger i svaret på, at kontrollerne udføres som opfølgning på nye regler og på områder, hvor man forventer, at der vil finde overtrædelser sted. Derfor mener ministeren ikke, at tallene kan ses som udtryk for, at kontrollen er blevet ringere, men derimod skyldes, at man hos Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har valgt at fokusere på andre områder.

Login