Handlingsplan for miljøteknologi er kommet

MILJØTEKNOLOGI: Miljøministeren har udsendt handlingsplanen for miljøteknologi. Den skal hjælpe miljøvirksomheder til eksportsucces.

Miljøminister Karen Ellemann (V) har udsendt den nye handlingsplan for miljøteknologi.
Planen giver 90 mio. kr. i støtte over to år til nye miljøteknologiske løsninger, der både kan være med til at afhjælpe globale miljøproblemer og være med til at øge dansk eksport fra miljøvirksomheder. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Planen har fokus på luftforurening, vand og affaldsbehandling, og pengene er målrettet støtte til udvikling, test og demonstration af ny miljøteknologi. Men pengene skal ikke kun hjælpe nationalt, også projekter i Indien og Kina er med i planen:

"Med fokus på luft, vand og affald sætter den miljøteknologiske handlingsplan ind dér, hvor vi ved, at Danmark i forvejen har gode forudsætninger for at skabe konkurrencedygtige løsninger. Med en målrettet støtte til danske demonstrationsprojekter - ikke bare inden for landets grænser men også direkte på eksportmarkederne - øger vi chancerne for, at den gode miljøteknologiske opfindelse ikke ender som en støvet drøm, men i stedet bliver til et gennemprøvet produkt, der virker og kan sælges internationalt," siger Karen Ellemann i pressemeddelelsen.

Eksporten af dansk miljøteknologi er allerede en god forretning for Danmark. I 2008 var eksporten på 43 mio. kr. og udgjorde dermed 7 procent af den samlede vareeksport, men den stigende efterspørgsel giver mulighed for at øge eksporten af miljøteknologi endnu mere.

Login