Politikere vil bruge flere penge på jordforurening

FORURENING: Både miljøminister og opposition vil sikre, at regionerne bruger flere af deres penge på selve oprydningen efter jordforureninger. Det kom frem på et samråd, hvor miljøministeren forsikrede, at der ikke fremover vil opstå situationer som Collstrop-sagen.

Regionerne får hvert år 400 millioner kroner til oprensning af forurenede grunde. 13.000 grunde i Danmark er nemlig så forurenede, at drikkevandet flere steder er truet, og børnehaver må lukke på grund af sundhedsrisiko.
Men regionerne bruger kun 100 millioner af de 400 millioner på oprensning, oplyste miljøminister Karen Ellemann (V) på et samråd onsdag.

Forbrugsordfører Benny Engelbrecht (S) er fortørnet over, at så få af midlerne går til decideret oprensning og så mange til bureaukrati.

"Det er skræmmende, at der i virkeligheden er så få penge, der bliver brugt på at lave den opgave, det i virkeligheden handler om, nemlig at rydde op i nogle giftgrunde," siger Benny Engelbrecht, der sammen med forbrugsordfører Pia Olsen Dyhr (SF) havde indkaldt ministeren i samråd.

Login