FN: Biodiversiteten skal på finansministerens bord

INTERVIEW: Biodiversiteten er også et spørgsmål om økonomi. Derfor skal nye handlingsplaner adopteres på højeste plan i de økonomiske ministerier. Sådan lyder en af anbefalingerne i et nyt forskningsprojekt fra FN-tænketank. Altinget har talt med projektets leder.

"De nationale handlingsplaner for biodiversitet skal være "ejet" af hele regeringen og have klare prioriteringer og målbare mål. Biodiversitetsplanlægningen skal være en bred politisk proces med mange aktører involveret," siger projektleder på forskningsprojektet, Christian Prip.

Christian Prip har tidligere været Danmarks forhandlingsleder på Biodiversitetskonventionen, men de sidste to år har han haft orlov fra Miljøministeriet for at arbejde som ankermand på forskningsprojektet i FN-tænketanken United Nations University.

Forskningsprojektet har set på både forberedelse, indhold og implementering af de nationale planer for biodiversitet, som ifølge Biodiversitetskonventionen er hovedhjørnesten for national implementering. På den baggrund er tænketanken kommet med 28 anbefalinger for fremtiden.

Login