Miljøudvalg ikke tilfreds med aftale om olietanke

FORURENING: Miljøudvalget er ikke tilfreds med den aftale, som miljøministeren har lavet med oliebranchen om forurening fra villa-olietanke. Ministeren må lave en ny aftale, mener udvalget.

I dag betaler Oliebranchens Miljøpulje for oprydningen, hvis den koster under 2 millioner kroner, men overstiger regningen 2 millioner, så hænger kommunerne på den resterende del af beløbet. Miljøudvalget har pålagt miljøministeren at lave en ny aftale, og som beskrevet i sidste uge i Altinget er miljøministeren og branchen blevet enige om at hæve loftet til 4 millioner.

Men et flertal i Miljøudvalget bestående at S, SF, R, El og DF er stadig ikke tilfredse.
"Kommunerne skal holdes helt skadesløse. Kommunerne og dermed almindelige skatteborgere skal ikke betale for oprydninger fra andres olietanke," siger SF's miljøordfører Ida Auken, som i foråret stillede forslag om at få ordningen ændret.

Nu har udvalget pålagt ministeren at lave en aftale om et prisloft, som også KL er tilfredse med. Desuden ønsker udvalget, at oliebranchen overtager kommunernes gæld for igangværende oprydninger, der overstiger loftet på to millioner. I ministerens aftale, var det aftalt, at oliebranchen skulle betale et engangsbeløb på 10 millioner til disse sager.

Login