Europaparlamentet vil stramme lov om illegal træimport

TRÆIMPORT: Europaparlamentets miljøudvalg stemte i dag for en stramning af EU-Kommissionens forslag om at bremse importen af illegalt træ til EU.

Med Parlamentets afgørelse håber Margrete Auken (SF), at EU-Kommissionens forslag vil blive skærpet. Forslaget er ifølge Margrete Auken, MEP for SF, for uambitiøst.

"Kommissionens tekst er både upræcis og utilstrækkelig. Miljøudvalget har derfor i sin rapport gjort det klart for både Kommissionen og Rådet, at alle led i salgskæden skal holdes ansvarlig for, at der kun er lovligt træ på det europæiske marked. Dette skal sikres gennem stærk og uafhængig overvågning samt oprettelse af en række sporingsmekanismer, som kan forsikre forbrugere og detailhandel om træets oprindelse. Vi har altså i dag taget et vigtigt skridt for naturen, miljøet, klimaet og de mange befolkningsgrupper der er afhængige af skoven", siger Margrete Auken i en pressemeddelelse.

Parlamentets forslag til ændring af lovforslaget går nu videre op i systemet, hvor blandt andre Danmarks miljøminister Troels Lund Poulsen skal drøfte emnet. Og her har Margrete Auken store forventninger til miljøministeren.

Login