DN vinder sag om naturfredning

FREDNING: Danmarks Naturfredningsforening har netop vundet sagen om fredning af Lien, Fosdalen og Sandmosen ved Jammerbugt i Nordjylland.

Fredningen blev i 2004 rejst af Dansk Naturfredningsforening og det tidligere Nordjyllands Amt. Men når en fredningssag rejses, starter der en retssag, hvor en fredningsdommer vurderer fredningsbestemmelserne og de erstatningskrav, som indløber fra de berørte ejere. Der skal nemlig betales fuld kompensation for de rådighedsindskrænkninger, som lodsejerne eventuelt påføres. Denne retssag er netop afsluttet med det resultat, at stort set hele fredningen bevares.

En ren vindersag
I Danmarks Naturfredningsforening vækker afgørelsen stor jubel. Præsident Ella Maria Bisschop-Larsen glæder sig over, at Naturklagenævnet fastholder fredningens afgrænsning.

"Lien, Fosdalen og Sandmosen rummer noget af den mest spændende, varierede og også sårbare natur vi har i Danmark. Det er en ren vindersag for naturen og den brede befolkning, og der er derfor god grund til at glædes i disse dage", siger hun i en pressemeddelelse.

Login