Ny bekendtgørelse muliggør flere jordvarmeanlæg

BEKENDTGØRELSE: Troels Lund Poulsen (V) har underskrevet jordvarmebekendtgørelsen, der muliggør etablering af flere jordvarmeanlæg i danske haver.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har underskrvet Jordvarmebekendtgørelsen, som har til formål at fremme etableringen af miljø- og klimavenlige jordvarmeanlæg. Nyt i bekendtgørelsen er de reducerede afstandskrav til vandforsyningsanlæg.

Som alternativ til opvarmningsformerne olie, gas og el findes jordvarmeanlæg, der anses for en mere klimavenlig løsning på boligers varmebehov. Et jordvarmeanlæg omsætter den varme, der er hentet ude i jorden, så den anvendes til både opvarmning af boligen og brugsvand. Den nye jordvarmebekendgørelse gør det nemmere for boligejere at etablere jordvarmeanlæg i deres haver.

I bekendtgørelsen er afstandskravene mellem jordvarmeanlæg og vandforsyningsanlæg blevet kortere. Ved vandforsyningsanlæg med krav til drikkevandskvaliteten er afstanden mindsket fra 300 meter til 50 meter. Ved vandindvindingsanlæg uden krav om drikkevandskvalitet er afstandskravene ændret fra 50 meter til 5 meter. Ændringen er foretaget, da risikoen for jord- og grundvandsforurening vurderes at være minimal, under forudsætning af at jordvarmeanlægget overholder bekendtgørelsens tekniske krav.

Login