Kritik af vision for østjysk bybånd

PLANLÆGNING: Både Danmarks Naturfredningsforening og en planlægningsforsker kritiserer visionen for det østjyske bybånd. Der mangler klare retningslinjer, der skal forhindre byspredning og ødelæggelsen af landskaber.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) bryder sig ikke om fremtidsscenariet, hvor østkystbyerne fra Randers i nord til Haderslev i syd er vokset sammen langs kysterne. Han ønsker heller ikke, at udsigten fra motorvej E-45 i fremtiden bliver til et langt industrikvarter, men det er lige så langsomt ved at ske, siger eksperterne.

Derfor trommede miljøministeren sidste år alle borgmestrene fra de 17 østjyske byer sammen for at igangsætte arbejdet med at lave en vision, som forhindrer, at byerne vokser sammen til den såkaldte Østjyske Pølse langs kysten. Visionen skal samtidig give plads til, at båndet af de østjyske byer kan blive en vækstmotor, hvor de seneste års vækst i indbyggertallet og arbejdspladser fortsætter.

For lidt fokus på natur
Danmarks Naturfredningsforening roser ministeren for at have samlet de 17 borgmestre for at få lavet en samlet plan for området. Men miljøministeren forsøger at sælge den som grønnere end den er, vurderer organisationens planmedarbejder.

Login