DN: Fødevareminister alt for positiv

NYHED: Dansk Naturfredningsforening kritiserer fødevareminister for at rose landbruget, selv om det går den forkerte vej på miljøområdet.

En ny rapport viser, at landbruget ikke opfylder betingelserne om at udlægge det antal randzoner omkring søer og vandløb som var aftalt.

Danmarks Naturfredningsforening kritiserer fødvareminister Eva Kjer Hansen (V), for ikke at gå i rette med landbruget med den viden.

"Rapporten fra Fødevareministeriet er klar. Målene nås ikke og dermed er naturen dårligere stillet. Alligevel foregår der en tendentiøs forvanskning af situationen fra ministerens side," siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hun mener, at rapportens konklusioner er klare.

Men i stedet for at kritisere landmændene for ikke at leve op til målene, roser fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) landbruget for trods alt at have udlagt nogle randzoner og anklager i stedet metoden til at opgøre antallet af randzoner for at være forkert, raser Bisschop-Larsen.

Danmarks Naturfredningsforening mener, at frivillige aftaler med landbruget endnu engang vist sig at spille fallit. De peger på, at det for få uger siden  viste sig, at landbruget bruger mere sprøjtegift, end aftalt med regeringen.

Login