Klima Camp: På med arbejdstøjet!

NYHED: 70 deltagere og 2.100 timers arbejde under Klima Camp DK 08 har affødt et hav af initiativer, der kan igangsættes nu.

Energisænkning i den eksisterende boligmasse
Et af de vidtrækkende bud lyder, at vi nu skal knække kurven over energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse. Teknologien eksisterer allerede, og vi har rammerne for nybyggeri. Det vil kunne reducere energiforbruget over de næste 12 år med 50 procent.

Et godt sted at starte er den kommunale bygningsmasse. Derfor tog Klima Camp DK 08 under campen kontakt til Dansk Energi, og der er nu aftalt dialog om mulighederne.

"Ved at investere i energieffektive tiltag i de kommunale bygninger får vi samtidig gennemført de renoveringer, der er så stort behov for og dermed skabt bedre forhold for vores skolebørn, vores ældre, biblioteksbrugere mv., altså simpelt hen øget velfærd hele vejen rundt kombineret med klimaforbedringer," udtaler KTC-formand, direktør Mikael Jentsch på vegne af Klima Camp DK 08 i en pressemeddelelse.

CO2-borgerkort
Danskere skal føle et større personligt ansvar for udslippet af klimagasser. Derfor lyder en af ideerne på, at der skal indføres et såkaldt klimaborgerkort. Bornholm Kommune har allerede givet lov til, at der kan iværksættes et pilotprojekt på øen.

Også de store udfordringer for klimaet, som landbrugets aktiviteter udgør, blev der arbejdet med at finde løsninger på. Tankerne er blevet fortættet i en projektidé, der fokuserer på at skabe klima- og miljøvenlig produktion af sunde fødevarer samt sikrer en tæt dialog mellem landbruget, staten og kommunerne.

Login