Kommunalt naturbyggeri skal undersøges

NYHED: By- og Landskabsstyrelsen skal se nærmere på kommunale tilladelser til byggeri i naturen. Ministeren fejer problemet af bordet, mener DN.

Danmarks Naturfredningsforenings rapport om byggeri i åbent land får nu miljøminister Troels Lund Poulsen (V) til at kræve en nærmere redegørelse for kommunernes godkendelser af byggeri i naturen.

Rapporten, som DN har fået lavet af Aalborg Universitet, konkluderer, at 65 pct. af nye boliger i landzoner fra 2000 til 2005 er bygget i områder, der er udlagt til natur.

Miljøministeren betvivler ikke tallene, men finder dem ikke alarmerende, med den begrundelse, at definitionen af natur i rapporten er meget bred. Men han skriver i et svar til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, at By- og Landsskabsstyrelsen skal se nærmere på, om kommunerne overholder reglerne, når de giver tilladelse til byggeri i naturen.

Minister fejer Aalborg-undersøgelse af bordet
I DN mener man, at ministeren sylter problemet med naturbyggeri ved at feje undersøgelsen fra Aalborg Universitet af bordet.

Miljøministeren mener, at rapportens definition af natur er for bred, men DN's præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, påpeger, at definitionerne i rapporten er lavet på baggrund af gamle regionalplaner over, hvad der er udlagt som natur og særlig bevaringsværdig natur:

"Man fejer undersøgelsen af bordet ved at kaste tvivl om detaljerne i den. Man har fra politisk side altid ønsket en klar adskillelse mellem by og land i Danmark, men det er nu ved at gå i opløsning," siger Ella Maria Bisschop-Larsen og fortsætter:

Login