KL forpligter sig til udpegning af vindmøller

NYHED: Miljøministeren har indgået en skriftlig aftale med KL som en køreplan for udpegning af placeringer til vindmøller. Også efterslæbet fra det gamle energiforlig er med.

Regeringen er blevet kritiseret for at have gjort for lidt for at få kommunerne til at udpege vindmølleplaceringer. Kommunerne er blevet kritiseret for selv at være for passive i dette arbejde.

KL og miljøminister Troels Lund Poulsen (V) håber formodentligt at have fundet svaret på denne kritik, i det de i går offentliggjorde en aftale, hvor kommunerne forpligter sig til at udpege placeringer til det antal vindmøller, som matcher de mål, som politikerne har sat for vindenergi med energiaftalen fra i februar.

"Jeg håber, at aftalen vil bidrage positivt til den vindmølleplanlægning, der allerede er i gang mange steder. I kommunerne vil vi gerne løfte vores del af ansvaret for, at der bygges de vindmøller, der skal til, for at vindenergien kan blive udbygget, sådan som et bredt flertal i Folketinget har aftalt, sagde formanden for KL's Teknik- og Miljøudvalg Bjørn Dahl i en fælles pressemeddelelse med miljøministeren.

Login